We schrijven het jaar 2000 af, de nieuwe eeuw is begonnen en de JR BAND loopt sneller, groter en beter. Een gemiddelde van 120 optredens per jaar, goed ontvangen door Europa, wat zeg ik .... over de wereld!

De JR BAND is zeer dicht bij een cultus, met loyale fans, die hen zullen volgen waar ze ook heen gaan. Natuurlijk hebben ze ondersteuning gedaan voor: ALLMAN BROS., ZZ TOP, SANTANA, LYNARD SKYNARD, SLASH, SIMPLE MINDS, WHITESNAKE, enz., En hebben samengewerkt op projecten met: CHUCK BERRY, NAZARETH, THE ANIMALS, BB KING en de hoorn sectie van TOREN OF POWER. Ze zijn de favoriet van het publiek, een band die met veel succes en enthousiaste podium aanwezigheid veel festivals verlicht, met hun perfecte samenhorigheid. Of om te spreken met de woorden van "BIG AL" (DJ en rock VIP): JAN EN ZIJN BAND ZIJN DE LAATSTE ROCK & ROLL GYPSIES DIE HOLLAND HEBBEN, DUS ENIGE RESPECT IS HIER OP ZIJN PLAATS, ZIJ VERDIENEN DE NAAM:

 

“THE HARDEST WORKING BAND IN SHOWBIZZ”

 

Zij speelden zo'n energieke set voor de Canadese T.V. dat de volgende 2 weken de clubtour uitverkocht was. De eerste cd: "MY WAY OF THE HIGHWAY" verkocht meer dan 10.000 exemplaren en werd goed ontvangen door de pers. Iets dat echt speciaal is, gezien het feit dat ze geen grote recordovereenkomst hebben om te worden ondersteund.

 

De tweede is uit en heet: "THE REAL McCOY". Een record dat je ziel zal raken!! Op dit moment zijn er onderhandelingen met verschillende majors en de band beschouwt dit als hun doorbraak. Het geluid van de JR BAND is echt een uniek geluid van een ROCKMACHINE. Rock, Blues, Ballads, Funk, Soul, Metal ... Ze hebben het allemaal!

 

Quotes:

"JR runs over the stage like a madman with the devil on his trail, still managing to squeeze out the highest notes from his guitar and voice“ (Fachblatt Germany)

 

"Franky is one of the most talented drummers around“ (Drumchronicle)

 

"A guitar that sounds like a truck“ (Guitarplayer)

 

"Music from the soul“ (Melodymaker U.K.)

 

"One of Holland’s best guitarslingers“ (Revu - NL)

 

"Can’t help but loving this rockmachine“ (Rolling Stone U.S.A.)

©Le Tigre b.v. All Rights Reserved - Webdesign Holland

Photography: Ronnie Afman